dajanje namer

Pomembnost pravilnega dajanja namer za napredek

Kaj sploh je namera?

Jasno izraženo hotenje, podprto z občutenjem tega. Z drugo besedo bi lahko temu tudi rekli manifestacija. 

Zakaj sem se odločila spisati ta blog?

Za to, da spišem ta blog sem se odločila, po tem, ko sem sama v življenju izkusila zanke nenatančnega dajanja namer in nerazumevanja le-teh in ker sem se v zadnjem obdobju srečala s par posamezniki, ki se jim dogaja podobno. Predvsem pa sem se za ta blog odločila, ker je meni dajanje namer spremenilo življenje, v smer, ki sem si jo vedno želela in mi še vedno pomaga pri tem. Četudi je prišel kakšen dan, ko sem bila čisto brezvoljna ali pa se mi je kakšna situacija zdela brezupna, je že izrečena namera spremenila nadaljnji potek dogodkov, začela stvari razpletati, doprinesla k jasnosti in me vrnila nazaj na svojo pravo pot k željenemu cilju – če sem to izbrala seveda. Vedno imam namreč izbiro kaj narediti s tem kar se pojavi kot rezultat izrečene namere. Ali to sprejmem in uporabim ali pa potisnem nazaj v predalček in tega ne želim pogledati.

Glavni izzivi pri dajanju namer, zaradi katerih sem jaz v preteklosti oddaljila od svojega cilja

Moji glavni izzivi pri dajanju namer v preteklosti so bili;

 • da sem zastavljala preširoke namere in potem dobila v življenje nekaj čisto x od tega kar sem želela,
 • da ni bilo prisotnega razumevanja pomena besed, ki sem jih vključila v namero,
 • da sem namere streljala vsevprek, brez zavedanja pomembnosti namere in tega kako je pomembno, da je namera jasna, premišljena in podprta z voljo, željo po spremembi in
 • da jih nisem podprla z varnostno zavoro.

Primer prijateljice, ki se ji je zgodil pred kratkim:

Dala je namero: “Nameravam, da se za svoj rojstni dan odprem na ves napredek, ki sem ga doživela v tem letu.” 

Naj povem, da je želela biti za svoj rojstni dan sama, se razvajati, pisati dnevnik, meditirati. Prijatelji pa so na skrivaj pripravili zabavo presenečenja in na zabavo so prišli ljudje, s katerimi niti ni tako povezana, da bi želela ta dan preživeti z njimi. Sprožilo se ji je ogromno trigerjev/izzivov, na površje prišlo mnogo čustev, na zabavi se ni mogla sprostiti in potrebovala je več kot teden, da je lahko predelala vse kar se ji je ob zabavi sprožilo. 

Na koncu, po tem, ko je vse predelala, je videla, da ji je ta izkušnja sicer doprinesla, ampak ta napredek bi se lahko zgodil na njej bolj nežen, varen način. S tem primerom sem želela v praksi prikazati kaj se lahko zgodi, ko je namera preširoko zastavljena in kot bi jaz temu rekla, brez varnostne zavore. 

V želji, da te podprem pri dajanju namer, bom s tabo delila svoje ugotovitve in izkušnje, ki sem jih pridobila skozi leta dajanja svojih namer in preverjanja dajanja namer pri drugih. Je pa zastavljanje namer dosti subjektivno, zato te vabim, da najdeš način, ki bo tebi najbolj ustrezal. 

Kaj je zame najpomembneje pri dajanju namer, za njihovo učinkovitost?

Pri dajanju namer je zame pomembno naslednje:

Da je namera:

 • dobro premišljena
 • natančna, od začetka do konca
 • jasna, da se ne zapletam 
 • da manifestiram podrebe, občutke
 • razumljiva, da razumem vsako besedo, ki jo izrečem v nameri
 • ima varnostno zavoro – je varna zame, v tem fizičnem svetu
 • podprta z občuteno željo, voljo po spremembi, po napredku, po učenju
 • podprta z zahvalo
 • srčna

Pomembno mi je, da je namera:

 1. Dobro premišljena

S tem, ko se umirim, si vzamem čas za razmislek, tudi pokažem kako zelo mi je pomembna sprememba, napredek v željeno smer.

*Na voljo sta delovna zvezka “Prebudi žensko v sebi“ in “Spoznaj sebe“, ki ju lahko naročiš TUKAJ

dajanje namer

2.  Natančna, od začetka do konca

Natančna v smislu, da jo opredelim z datumi, s številkami, s svojimi potrebami, da definiram, kako se želim ob določeni stvari počutiti in da opremljena z varnostno zavoro (o čemer se razpišem nekoliko kasneje).

3.  Jasna, da se ne zapletam

Kadar si nisem vzela časa za premislek o nameri, sem se mnogokrat začela sredi izrekanja namere zapletati in se izgubila. To je prispevalo k temu, da namera ni bila več podprta z močno voljo/občutkom volje po tem, da se uresniči.

4. Da z njo manifestiram potrebe, občutke

Torej, namesto, da izrekam namero, da želim v naslednjem mesecu zaslužiti 5000 EUR več, da izrečem namero, npr. da se želim v prihodnjem mesecu še bolj odpreti na svobodo in izbiro (potrebi) in da se želim ob tem počutiti povsem lahkotno, radostno (občutki). Jaz potemi še dodatno definiram, kaj sem mislila s svobodo in izbiro, npr. da imam še večjo izbiro ob nakupih, ob kupovanju letalskih kart, svobodo ob tem kam želim na potovanje, itd. na meni povsem varen, nežen, harmoničen način. Torej, da manifestiram kar je na drugi strani denarja (potrebe). 

5. Razumljiva

Zame ena najpomembnejših stvari pri izrekanju namer. Ko sem začela z duhovno rastjo, je bila ena izmed prvih stvari, oz. opozoril, ki sem jih intuitivno prejela, da zapišem besede na list papirja in jih dopolnim z definicijami kaj določena beseda zame pomeni. Da imam jasnost, kaj kličem v življenje. Npr. Nameravam, da se v naslednjem mesecu zame zgodi en dogodek v živo, s pomočjo katerega se bom na varen, razumljiv, miren, harmoničen, zame nežen način še bolj odprla na varnost. 

Kaj zame sedaj pomeni “da se bom na varen način odprla”? Kaj zame pomeni “da se bom na razumljiv način odprla”? Kaj zame pomeni “varnost”, itd. Torej, da vse besede, želje znotraj namere definiram – kaj zame kaj pomeni.

6. Dopolnjena z varnostno zavoro

Vedno, na koncu vsake namere izrečem, da se to zgodi na meni varen, nežen, harmoničen način, v tem fizičnem svetu. Oz. dovolj je, da tudi to enkrat izrečem kot namero in sicer: Nameravam, da se odslej naprej vse namere, ki jih bom izrekla zgodijo na meni varen, harmoničen, nežen način. In potem je to dovolj. Lahko si pa tudi, za lastno sigurnost to ponovite ob koncu vsake namere. Tukaj je spet pomembno, da razumemo kar izrečemo. Kaj zame pomeni “varen način”, kaj “nežen”, kaj “harmoničen”?

dajanje namer

7. Podprta z občuteno voljo

Ko sem namere kar tako streljala vsevprek se prav zares ni kaj dosti spremenilo, zgodilo. Ko pa sem si za namero vzela čas, o njej premislila, jo razumela, občutila voljo, željo po spremembi in jo izrekla, pa so se stvari kmalu začele odvijati v smer, ki sem si jo želela.

8. Podprta z zahvalo

Sama rada izkažem spoštovanje do Višje Sile, Izvora, Modrosti, za katerega jaz čutim, vidim in vem, da me podpira pri manifestiranju namere v življenju.

9. Srčna

Najpomembnejše pa za na konec. Da je iz srca, iskrena. 

Pri izrekanju namer bi želela dodati, da se lahko zgodi, da se po izrečeni nameri sprva pojavi kakšen izziv v življenju, kakšna ovira – iz mojih izkušenj je to ponavadi tisto, kar me še ovira na poti do tega, da bi se namera uresničila v življenju. Lahko je teh ovir tudi več, odvisno od tega, kaj kličem v svoje življenje. Je pa tukaj zato zelo pomembna varnostna zavora, da tudi če pride kakšna ovira, da pride na vam varen, nežen, harmoničen način – da je čas in energija se s tem za soočiti. Po soočanju in transformaciji te ovire (ali več ovir) pa se sprosti prostor, da se namera lahko začne uresničevati. 

Če dam primer. Recimo, da želite v svoje življenje priklicati več svobode, recimo na področju financ. Lahko, da je spodaj več vzorcev, ki vam preprečujejo takojšnjo realizacijo tega, zato pa znajo ti vzorci z izrečeno namero potem priti na površje, ravno s tem razlogom, da se jih ozavesti, sprejme, transformira in da se lahko ustvari prostor za to kar želite. V kolikor je naša izbira, da se z oviro oz. vzorcem ne želimo soočiti, potem s tem tudi izberemo, da se namera ne uresniči, ali pa tudi, iz mojih izkušenj; če konstantno manifestiramo svobodo, da pridejo kasneje na površje v še močnejši obliki. 

V primeru pa, da ovir na poti manifestacije namere ni, potem pa je to “easy sailing” ali lahkotno jadranje s tokom življenja in se namera na lahkoten način zgodi v praksi. 🙂

Upam, da sem na razumljiv način opisala moj postopek dajanja namer. V primeru, da kaj ni bilo razumljivo, z veseljem dodatno pojasnim. Piši mi na info@anjanaralocnik.com ali pa me pocukaj za rokav na IG @anjanaralocnik. Mi je pomembno, da je zame tako pomembna, oz. bistvena stvar, razumljiva tudi tebi, če (in tudi če ne:) ) izbiraš napredek v življenju.

V primeru, da na poti izrekanja namer v ospredje prihajajo ovire in ne veš, kako bi se z njimi soočil/a, te lahko pri tem strokovno in sočutno podprem, v tvojem ritmu. Piši mi na info@anjanaralocnik.com in se bova dogovorili za prvi brezplačen, spoznavni klic.

Objem,

Anja

Deli blog s prijatelji!