reiki energetska terapija

Reiki energetska terapija

Kadar sem se čutila brezvoljno ali pa mi je bilo enostavno vsega preveč in sem si želela sočutne, nežne podpore, da se lahko sprostim, umirim, razbremenim in grem lahkotneje naprej, je bila Reiki zdravilna energija tista, ki me je sprostila, objela in opolnomočila. Na nežen način poskrbela zame.  

Meni zelo ljuba, dragocena metoda s katero sedaj, iz srčne hvaležnosti, podpiram druge na njihovi poti.

Kaj je Reiki?

Reiki v prevodu pomeni univerzalna življenjska energija. To je energija, ki se pretaka v vsem kar obstaja. Sem dodala še nekoliko daljšo definicijo Reikija na konec tega bloga.

Kaj je Reiki energetska terapija?

Reiki energetska terapija je mirna oblika sprostitve, znotraj katere terapevt, oz. Reikist, postane kanal, oz. prevodnik za zdravilno življenjsko energijo (jaz temu rečem: zdravilno energijo Ljubezni) iz Izvora/Univerzuma. Ta zdravilna energija preko polaganja rok na telo ali nad telo, steče v energetsko polje stranke, oz. do mest, kjer je ta energija potrebna. 

Energija višjih frekvenc vpliva na materijo nižjih frekvenc in jo s tem preoblikuje. Reiki ima zelo visoko frekvenco in zato deluje na vsa telesa: fizično, mentalno, čustveno, duhovno.  Med pretokom energije v bolni del, negativno čustvo ali vzorec, ki ima nizko vibracijo, Reiki s svojo visoko vibracijo ta del nežno sprošča iz telesa, transformira. To poteka tako nežno in čuteče, da stranka večinoma tega niti ne občuti, mogoče le kot prijetno toplino. Včasih se ob tem pojavi kakšno čustvo, ki želi biti sproščeno in mu v sklopu terapije damo prostor ali pa ga stranka nežno prediha. 

reiki energetska terapija

*Na voljo sta delovna zvezka “Prebudi žensko v sebi“ in “Spoznaj sebe“, ki ju lahko naročiš TUKAJ

K čemu doprinese Reiki terapija?

Kot sem omenila, se s terapijo odpravljajo vzroki na več nivojih; fizičnem, čustvenem, mentalnem in duhovnem. S terapijo se ponovno vzpostavi ravnovesje v telesu in prične samozdravljenje. Prav tako se s pomočjo te metode prejemnika na nežen in sočuten način podpre pri doseganju njegovih ciljev.

Par primerov pozitivnih učinkov Reikija:

 • sprosti energijske blokade v telesu
 • sprosti telo in misli
 • razstruplja telo
 • odpravlja zasvojenosti
 • razvija samozavest
 • podpre osebnostno in duhovno rast
 • povečuje stik z intuicijo
 • odpravlja stres
 • podpre naravne sposobnosti telesa za samozdravljenje
 • lajša fizične bolečine/poškodbe ali jih celo odpravi
 • pospeši celjenje ran in okrevanje po bolezni
 • utrjuje in uravnoveša imunski, hormonski in ostale sisteme v telesu
 • odpira in zdravi srce za ljubezen
 • uči nežnosti, ljubezni, čuječnosti do sebe in svojega telesa
 • odpravlja vzroke in zdravi na fizični, mentalni, čustveni in duhovni ravni
 • pomaga pri jasnosti 
 • pomaga pri izboljšanju odnosov

Kako poteka terapija?

Terapija je zelo pomirjujoča, sočutna, nežna, ljubeča. Stranka vedno prejme energijo, ki deluje v strankino najvišje dobro, na njej varen, nežen, harmoničen način.

Pretok energije poteka s intuitivnim polaganjem rok. Pretok je tako pomirjujoč, da prejemnik mnogokrat med terapijo zaspi, s čimer je vse popolnoma OK, pomeni samo, da se je oseba res popolnoma sprostila.

Terapija poteka približno 90 minut, oseba pa pri tem sproščeno leži, je oblečena in ima zaprte oči. V sklopu terapije ni priporočljivo nositi nakita. Po želji terapijo spremlja tudi nežna glasba.

Za koga/kaj vse se lahko uporablja?

Za ljudi, živali (zdravljenje), rastline (pospeši njihovo rast in obroditev sadov), hrano in tekočino (odstrani toksine, obogati z energijo, ..), zdravila (pospeši zdravljenje).

Kako deluje Reiki?

Za razliko od drugih metod uporabe energije, je potrebno biti v Reiki iniciiran, prav tako pa obstaja več stopenj, v katere je lahko oseba iniciirana. Sama sem iz tega pridobila mojstrsko stopnjo. 

Cena terapije

Cena 90 minutne terapije je 50 EUR. Obstaja pa tudi možnost krajše terapije ali Reiki-ja na daljavo. V tem primeru je cena 40 EUR. 

Lokacija terapij

Terapije izvajam v terapevtski sobi na Ljubnem ob Savinji, obstaja pa tudi možnost Reiki-ja na daljavo.

Komu priporočam terapijo?

Osebam, ki si želijo na zelo nežen, sočuten, varen način doživljati napredek, odstraniti določene ovire, pozdraviti dele sebe in predvsem priti v stik s sabo.

V kolikor začutiš, da bi v tem trenutku potreboval/a podporo v obliki Reiki energetske terapije, te vabim, da me kontaktiraš preko email naslova info@anjanaralocnik.com.

Lep pozdrav tebi,

Anja

 

Kaj je Reiki? Ta izsek je iz Reiki priročnika od Inštituta Transpersonalne Psihologije, 2013

Reiki vsebuje starodavno človeško izkušnjo in znanje o pretoku življenjske energije. Skozi naša telesa se neprestano pretaka ta energija ne glede na to, ali o tem kaj razmišljamo ali ne. Ko torej izvajamo Reiki ni to nič novega, posebnega, je le zavestno sodelovanje pri procesu, ki se v nas že tako ali tako odvija. V bistvu je sistem naravnega zdravljenja oz. pot do učinkovite uporabe Univerzalne energije in istočasno ta energija sama.

Odkar obstaja človeštvo, so ljudje uporabljali načine zdravljenja na podlagi transformacije univerzalne vseobsegajoče življenjske energije (Tai chi chuan, Chigong itd…). 

To je energija, ki podpira življenje in celotno vesolje. Vse naše bivanje je prežeto s to energijo.

Novejše raziskave na področju kvantne fizike na znanstven način izpričujejo idejo, da obstaja neka super sila, ki zajema vse štiri temeljne sile (gravitacija, elektromagnetizem, šibko in močno jedrsko silo). To je teorija enotnega polja. Tako na to stvar gledajo znanstveniki.

Iz vidika duhovnosti pa je to polje nemanifestirano in odgovorno za ustvarjanje vseh oblik materije. Lahko mu rečemo Bog.

Kaj je torej Reiki? 

Zelo občutljivi in sprejemljivi ljudje zaznavajo Reiki kot ljubezen. In ljubezen je združujoča sila celotnega stvarstva. Resnični cilj človeštva je spoznati to stanje in ga zaživeti. Ljubezen je resnični dom naše duše, ko je ta združena kakor kapljica z oceanom bivanja. To stanje obsega vse vedenje, modrost in moč te kreacije. To je vse obsegajoča ljubezen in vse blaženost. Reiki pa je pot za vrnitev v stanje enosti, izpolnjenosti, popolne in trajne sreče.

Za izvajanje Reikija ni potrebna posebna vera ali prepričanje. Enako deluje pri ljudeh različne veroizpovedi in načina življenja. Čeprav se to venomer dogaja, Reikija prav zares ne moremo uokviriti ali mu pripisati pripadnost tej ali oni filozofski ali religiozni smeri. Reiki enostavno je. Celotno vesolje je napolnjeno z njim. Ne moremo ga izčrpati. Vedno nam je na razpolago. Ne potrebujemo nobenih obredov, meditacij, molitev, ritualov, ni potrebno da sledimo nobeni od obstoječih religij. Vse kar je potrebno, je jasna namera in Reiki začne teči.

Dejstvo je, da Reiki omogoča celovitejše razumevanje samega sebe, drugih in sveta v katerem živimo. To metodo lahko uporabljamo kot dopolnilo vsem drugim načinom zdravljenja in tehnikam duhovnega napredka. Reiki ni primeren le za “bolne ljudi”, ampak tudi za boljše počutje in hitrejši napredek.

Avtor: Edmond Cigale, Usui Shiki Ryoho Reiki Mojster in Učitelj

Deli blog s prijatelji!